Wandel rond en in het virtuele Egmontkasteel

Deze blog toont en vertelt het rijke verleden van het kasteel van Egmont.  Het is nu ook mogelijk om rondom het kasteel te wandelen en tegelijkertijd op tablet of smartphone een panoramische visualisatie te zien van de verschillende fases van het kasteel en omgeving.

Hoe ga je te werk ? Je neemt gewoon je tablet of smartphone (met 3G of 4G internet toegang) en je klikt op bovenstaande link wanneer je daar ter plaatse bent. Op onderstaand plannetje vind je de punten waar we virtuele reconstructies hebben gemaakt en waar je kan gaan staan om helemaal rondom jou de reconstructie te zien, want de visualisatie draait mee met de bewegingen van je smartphone of tablet.

Posities

Posities van de virtuele reconstructies van het Egmontkasteel

Eenmaal ter plaatse kies je het corresponderende punt (de punten worden aangeduid met het symbool P) op het overzichtspanorama (zie onder) en dan kan je zien hoe dat punt in Zottegem eruit zag in 1150, 1300 en 1640.

Egmontkasteel_tablet

Ontdek de verschillende fases van het Egmontkasteel met je smartphone of tablet

Als je in de linkeronderhoek op het plansymbool klikt, krijg je een mooi plannetje met alle punten. Punt 2 bevindt zich bijvoorbeeld op de binnenplaats van het voormalige kasteel. Je krijgt ook een aanduiding waarheen je kijkt.

Startpanorama

Startpanorama van de mobiele applicatie

Het is de bedoeling dat deze applicatie verder wordt uitgebouwd onder het Kleine Loire project zodat de plaatsen automatisch worden aangegeven met beacons (piepkleine Bluetooth zendertjes) en dat je meer informatie krijgt over de gereconstrueerde gebouwen en plaatsen, en over de andere sites binnen het netwerk van De Kleine Loire.  Onderstaande video toont je het concept.

Het netwerk van De Kleine Loire gaat ook van start met onderstaand kaartje.  Dus tijd om een rondrit te plannen tussen de verschillende kastelen en steden van het netwerk!

binnenkant_flyer_De_Kleine_Loire

buitenkant_flyer_De_Kleine_Loire

Advertisements

2 thoughts on “Wandel rond en in het virtuele Egmontkasteel

 1. Bram vandekerckhove

  Beste,

  het viel mij op dat als je de 3d reconstructie van 1640 vergelijkt met de tekeningen van Antonius Sanderus (1644)
  dat er dan op de 3d reconstructie een verdiep te weinig staat. in werkelijkheid heeft het Egmont kasteel nu ook een verdiep minder.
  wat is er dan na 1644 nog gebeurd waardoor dit verdiep weg is gevallen?

  mvg,
  Bram

  Reply
  1. danielpletinckx Post author

   Beste Bram, sorry voor mijn laat antwoord, je opmerking moet me op een of andere manier ontgaan zijn. Je opmerking is inderdaad juist, maar Sanderus doet dit ook in andere tekeningen. Zo heeft bijv. het verdwenen stadhuis van Roeselare ook een verdiep te veel (we weten dit via andere bronnen). De betrouwbaarheid van de tekeningen van Sanderus is niet zo groot, maar het is niet duidelijk of zo’n fout per ongeluk of bewust werd gemaakt (bijv. om het gebouw belangrijker te laten lijken). In elk geval bevat het huidige Egmontkasteel een dakgebinte dat dateert van voor de tekening dus er is geen verdiep verdwenen, alleen heeft Sanderus een verdiep te veel getekend.
   mvg, Daniel (daniel@visualdimension.be)

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s